رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران: رهاشدگی سالمندان، یکی از تبعات تغییر ساختار خانواده از گسترده به هسته ای است
به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵؛ رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در مورد رهاشدگی سالمندان می گوید: یکی از واقعیت ها تغییر ساختار خانواده از گسترده به هسته ای است. سید حسن موسوی چلک می افزاید: در چنین شرایطی خانواده شامل پدر، مادر و فرزندان است و سایر بستگان مانند پدر بزرگ و مادر بزرگ دیگر جایگاه سابق را ندارند که اعضای خانواده خودشان را متعهد به نگهداری از بزرگان خانواده کنند، به همین دلیل در شرایط کنونی پدیده رها شدگی سالمندان را شاهد هستیم. او می افزاید: انتظار می رود جامعه نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهد.
نداشتن تامین اجتماعی کافی و مطمئن و اینکه امکان حمایت بیشتر از خانواده ها آنطور که انتظار می رود وجود ندارد، عاملی برای افزایش این پدیده می باشد. رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با بیان اینکه ۲۰ درصد از سالمندان ما تنها هستند عنوان میکند: تنهایی سالمند با رها شدن سالمند فرق میکند؛ تنهایی یعنی ممکن است سالمندی همسر خود را از دست داده و تنها زندگی کند. در چنین شرایطی سالمند در خانه خود زندگی کرده و افراد خانواده به او سر میزنند. چنین سالمندی اگرچه تنهاست، اما رها شده نیست.
موسوی چلک با بیان اینکه تنها ماندن سالمند در خانه هم خطرناک است می افزاید: در این شرایط حتی اگر سالمند در خانه تنها هم باشد امنیت لازم را ندارد. تعرض به سالمندان ضمن سرقت اموال پدیده ای است که نشان دهنده ناامنی تنها ماندن سالمندان در خانه است. رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در پایان خاطر نشان می کند: پدیده رهاشدگی سالمندان در خیابان با فرهنگ و دین ما همخوانی ندارد و باید تدبیری برای این مساله اندیشیده شود قبل ازاینکه به معضلی جدی تبدیل شود.
منبع: روزنامه آرمان